Ladda för höstens maskeradfest

By Date: 2015/10/25 in Kalas

5167453-halloween

Halloween närmar sig med stormsteg och i dag vet nästan alla barn vad det är, även om det kan vara främmande för oss som föräldrar som mest känner till Halloween som en amerikansk tradition. Visst kan vi fixa en stor Halloweenfest för barnen samtidigt som vi firar Alla Helgonahelgen. De kommer säkert att uppskatta att klä ut sig till spöken, häxor, fladdermöss, döskallar och andra läskiga figurer.

Börja med att ordna en pysseldag för barnen där de själv kan göra sin Halloweendekorationer med hjälp av papper i olika färger, lim, snören, glitter och färgpennor. Det finns många saker som är lätta att göra som till exempel spöken och pumpor, som man kan klippa ut i papper och baren kan måla, fästa pärlor och dekorera. Flera figurer kan fästas på ett snöre som en lång girlang. Dessa dekorationer kan man sedan hänga upp för att skapa stämning. Av papper kan barnen även göra spöklika inbjudningskort och bjuda in alla sina kompisar till festen.

Andra saker som är svårare att göra själv, så som ballonger, pappersmuggar, papperstallrikar, godishinkar och annat kan man köpa från en välsorterad sajt med passande atteraljer. Med dessa kan du duka upp till ett festligt kalasbord och sedan är det bara att fundera vad alla små Halloween-firare skulle vilja äta.

Den kända matsajten Tasteline tipsar om hur du gör maffiga spindeltårtor, spökkakor med smält choklad och döskallebål med maskar i regnbågens färger. Om man använder sig av glasyrer, karamellfärg och godis kan man på ett enkelt sätt skapa roliga figurer av både mat och kakor. Känner du för att baka en traditionell pumpapaj finns det även recept på det. En pumpa kan också vara fin att skära ur och ställa med ljus i utanför ingångsdörren. Sedan är det bara att slå på musiken, släcka ner belysningen och låta festen börja.